Blogg

Terror

Posted by:

Det är fruktansvärt det som hänt i våran huvudstad, jag känner stark sympati och sorg över dom som dött och skadats i detta vansinnes dåd. Jag finner inte ord för vad jag känner för dom som står bakom detta vansinne.
Nu är det viktigt att dom skyldiga åker fast och lagförs och komma ihåg att dom som gjort detta är individer, inte representanter för en hel religion, folkslag eller kultur.

Oavsett vad man tycker så kan ingen sund människa hävda att man representerar en hel religion, folkgrupp eller alla medborgare i ett land, terrorister som hävdar att dom representerar hela sin folkgrupp är lika sjuka i huvudet som när nazister hävdar att dom representerar alla vita eller att vänster extremister representerar alla inom arbetarklassen och ultranationalister säger att dom representerar alla svenskar.
Det är väldigt lätt att börja hata för det kräver ingenting av dig själv som människa, att älska/älskas kräver arbete och förtjänas genom dina handlingar.

Dom som gjort detta förtjänar det hårdaste straff vi har på våran straffskala livstid, men det är dom som ska straffas ingen annan.

Förövrigt anser jag att vi behöver mer omtanke, humanism och förståelse i världen, jag tror inte vi kan bomba fram den vare sig med bombplan eller bombväst.

0

Kommentera

19 − 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.