Blogg

Ny gammalt till scenen?

Posted by:

Gamla trick ger nystart.

För några veckor sen blev jag kontaktad av anhöriga till en avliden trollkarl med en förfrågan om att köpa hela rekvisita samlingen efter mer än 60 års trollande och trixande. Personligen hade jag en hel del med denna fantastiska människa att göra under mina första staplande år med trolleri som hobby. Vilket gjorde att jag kände mig både ödmjuk och privilegierad att få detta erbjudande och det var med stor spänning turnébussen styrde till given adress.

För få för sällan.

Jag ska ärligt säga att efter min flytt i tonåren gjorde mina möten med denna trollis blev väldigt sporadiska och alldeles för få dom senaste 30 åren. Ibland så ringde telefonen och jag fick möjlighet att medverka vid några av hans evenemang för bla Lions insamlingar till cancerforskning, alltid noga med att jag skulle åtminstone ta ut reseersättning för mina tjänster.

Minnen.

Kort sagt nu stod jag i hans tömda hus med en bror till en trollkarl som inte visste vad han skulle göra med rekvisitan, men bestämt att det vore slöseri att bara kasta allt. Jag tror ärligt att arvingarna inte visste om mina minnen av deras bror. Det i sin tur gör att det känns lite magiskt för mig. Slumpen gjorde att denna möjlighet gavs till mig och min tacksamhet är otroligt stor.

Kartongerna står nu i mitt garage och arbetet att gå igenom allt har börjat och mycket är gammalt, men jag tror att en del kommer hitta sin väg upp på scen så småningom och åter visas för en publik med nya ögon.

Nu vill jag bara tacka denna fantastiska man som ägnade en så stor del åt att förgylla tillvaron för så många människor under så lång tid.

Vila i frid Bruno Ekberg.

0

Kommentera

3 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.